|
Головна » 2020 » Грудень » 24 » Декада робітничих професій з професії «Кухар»
15:46 Декада робітничих професій з професії «Кухар» |
Згідно плану роботи методичної комісії громадського харчування ліцею на 2020-2021 н.р. було проведено декаду робітничих професій з професії «Кухар», яка проходила під девізом: «Висококваліфікований, творчий та інноваційний кухар – завжди затребуваний працівник».
Останнім часом ресторанний бізнес стрімко розвивається: з’являються нові ресторани, кафе, піцерії, їдальні та інші види закладів. Тому заклади ресторанного господарства дуже потребують освічених, конкурентоспроможних, креативних та працьовитих робітників. Ресторанний бізнес – дуже перспективний напрямок економіки будь-якої країни.
Декада проводилася в термін з 15 по 24.12.2020 року дистанційно, у зв'язку з карантином, та очно в дні виробничого навчання в лабораторії кухарів, з суворим дотриманням карантинних заходів.
Основна мета декади – підвищення інтересу та зацікавленості здобувачів освіти до обраної професії; розвиток професійних компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників; прагнення до самостійної пошукової та творчої роботи.
Під час декади здобувачі освіти переглядали мотиваційні відео з переможцями проєкту «МастерШеф», які стали професійними шеф-кухарями. Також складали кросворди з кулінарної тематики, були написані реферати. Під час очних зустрічей (в дні виробничого навчання в лабораторії) педагогічні працівники професій кулінарного профілю разом зі здобувачами освіти обговорювали та аналізували шлях до успіху відомих сьогодні шеф-кухарів, а в минулому – учасників та переможці проєкту «МастерШеф». Дівчата готували страви з яєць та прісного тіста, демонстрували сучасні способи подавання цих страв. Також встановлювали наслідковий зв’язок між споживанням продуктів харчування та станом здоров’я людини.
Здобувачі освіти разом з педагогічними працівниками підготували та провели майстер-клас з приготування цукерок «Осінній квартет».
Підводячи підсумок декади можна сміливо стверджувати, що професії кулінарного профілю вічні та затребувані. Професійний, творчий, інноваційний кухар, який завжди навчається та рухається вперед, завжди буде мати роботу.
|
Категорія: Декади |
Переглядів: 111 |
Додав: ptu44
|
|
|